Projecte Biomassa


El CTFC crea una marca de garantia per identificar la qualitat de l’estella forestal

Que el consumidor d’estella forestal sàpiga quines característiques té el producte, d’on ve i si s’adequa a la qualitat que la instal·lació requereix. Aquests són els principals objectius que persegueix la creació d’una marca de garantia per a l’estella, DBOSQ, que identificarà aquest tipus de biocombustible en funció de la seva qualitat. Tècnics del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) analitzen aspectes com la granulometria, la humitat i el contingut en cendres.

Jornada canvi cilmàtìc i món local

Els dies 14 i 15 d'abril es va celebrar a Reus el primer congrés sobre canvi climàtic i món local, organitzat pel Consorci Públic Salut i Medi de Reus.

 

El Consorci del Lluçanès, hi ha estat participant en format de ponent en la taula d'experiències "La gestió energètic local en petits municipis" amb el Projecte de biomassa del Lluçanès.

 

El Consorci del Lluçanès participa en la Jornada sobre Biomassa al Moianès

Els passats dies 10 i 11 de desembre van tenir lloc la primera jornada de la Biomassa al Moianès, on s'intentà explicar a través de diferents casos pràctics Què és la Biomassa ?, així com aspectes de la seva producció, el seu consum, etc...
Veure Triptic Jornada

Veure noticia original on podreu descarregar tota la informació dels casos reals que es van presentar en aquesta jornada.

Entre d´altres va intervenir per part del Consorci del Lluçanès

BioMassa al Lluçanès ara també al Facebook!

A partir d'ara, pots comentar les noticies de la nostra web directament al Facebook.

No ho dubtis, participa-hi!

El Projecte de Biomassa del Lluçanès viatja a Madrid

El Consorci del Lluçanès ha esta convidat a la 10ª Edició del Congrés Nacional del Medi ambient (CONAMA10) que es celebrarà a Madrid del 22 al 26 de novembre de 2010 per donar a conèixer el projecte de biomassa del Lluçanès.

Entre les múltiples activitats que acull durant tot el congrés, totes elles en promoció del desenvolupament sostenible, el dimecres dia 24 de novembre es farà una taula rodona anomenada "Acció local contra el canvi climàtic",  amb la intervenció d'un representant del Consorci que explicarà en què consisteix el projecte.

Sant Bartomeu del Grau estrena caldera de biomassa als equipaments municipals

Caldera de biomassa als equipaments municipals

L'Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau ha instal·lat al CEIP la Monjoia una caldera de biomassa per al subministrament d'aigua calenta, per a calefacció de dos edificis municipals (l'Escola i l'Ajuntament). La caldera instal·lada és del model Multi Fire USV ZI 100 amb una potència útil de 100Kw, es tracta d'una caldera de multicombustible preparada per a rebre diferents tipus de biomassa (pellets, estella, closca d'avellanes, ametlles, pinyols d'oliva, etc.).

Els treballs que s'han realitzat per a la instal·lació han estat: Sitja d'emmagatzematge (en el nostre cas amb estella), instal·lació de la caldera, sistema d'alimentació, adequació dels nous espais, xarxa de canonades i instal·lació elèctrica associada.

El consum aproximat que es preveu és de 27 tones de biomassa anuals, el subministrament d'aquesta biomassa es realitza a partir d'estella produïda en explotacions forestals. La instal·lació d'aquesta caldera ha estat possible gràcies a una subvenció rebuda per part de l'ICAEN (Institut Català d'Energia) de la Generalitat de Catalunya.

Veure galeria fotogràfica

Web Ajuntament Sant Bartomeu del Grau

Santa Eulàlia de Puig-Oriol rebrà la visita dels participants en una jornada sobre biomassa al Moianès

El proper mes de desembre es realitzarà una Jornada Informativa sobre La Biomassa Forestal al Moianès que durarà dos dies.

El dissabte 11 de desembre al matí, en realitzarà una visita pràctica a Santa Eulàlia de Puig-Oriol on es podrà veure les instal·lacions de la caldera de biomassa del municipi.

L'objectiu d'aquesta jornada és promocionar el consum i la producció de Biomassa Forestal al Moianès. Va dirigida als Ajuntaments del Moianès, pagesos i propietaris forestals del Moianès, Arquitectes, o qualsevol persona o entitats relacionada amb el món forestal i amb el món de la biomassa forestal al moianès.

Donem a conèixer el projecte de biomassa al Lluçanès

El dissabte 23 d'octubre, vam rebre la visita dels participants en el 3er CURS D'INTRODUCCIÓ PER LA INSTA·LACIÓ DE CALDERES DE BIOMASSA, que va organitzar AICO-AEFI, el Consell Comarcal d'Osona i el mateix Consorci del Lluçanès.

La visita es va iniciar al Consorci del Lluçanès, on es va informar als assitents sobre el Projecte de Biomassa al Lluçanès. Tot seguit es van visitar diverses instal·lacions de calderes de biomassa del Lluçanès: la del mateix Consorci, la d'una casa de turisme rural a Sta. Maria de Merlès,  la d'una granja al terme municipal de Lluçà, i per últim a una granja al terme municipal d'Olost.

FORESTAL.LLUCANES.CAT - 27/10/10

Calderes de Biomassa al Lluçanès

ENERGIA DEMO 109 - Tecnologies avançades en estalvi i eficiència energètica

L'Institut Català d'Energia (ICAEN), en el número 109 de la seva publicació ENERGIA DEMO sobre Tecnologies avançades en estalvi i eficiència energètica, va tractar sobre les Calderes de biomassa al Lluçanès. ENERGIA DEMO és una col·lecció d'articles sobre actuacions en els àmbits d'estalvi i diversificación energètica, eficiència energètica, energies renovables, estalvi d'aigua i medi ambient.